Otvorena izložba Državnog arhiva u Virovitici, poslovnim pismima kroz virovitičku povijest

Izložba Državnog arhiva pod nazivom “Poslovna pisma – memorandumi ustanova i gospodarskih subjekata od Virovitičke županije do Virovitičko-podravske županije” jučer (srijeda) otvorena je u Gradskom muzeju Virovitica. Okupljene su pozdravili i par riječi rekli ravnateljica Državnog arhiva u Virovitici Dijana Cenger, stručni suradnik za marketing, promidžbu i odnose s javnošću Gradskog muzeja Virovitica Ivan Borbaš te autori izložbe, arhivist specijalist Državnog arhiva u Virovitici Marina Ribić i arhivski tehničar Zlatko Đurđević. Izložbu je službeno otvorio tajnik Virovitičko-podravske županije Ivan Horvat.

Na 11 plakata sa ukupno 285 izloženih memoranduma (poslovnih pisma koja već imaju otisnuto zaglavlje koje sadrži podatke o poduzeću poput naziva, logotipa, adrese…) prikupljenih od kraja 19. stoljeća do kraja 20. stoljeća, posjetitelji su se mogli podsjetiti na nazive, djelatnost i tadašnji vizualni identitet društava, ustanova i gospodarskih subjekata. Izložba je podijeljena na četiri tematske cjeline vođene današnjom podjelom djelatnosti – Društva, udruge i ustanove u kulturi; Ratarstvo i stočarstvo; Industrija, energetika i proizvodno obrtništvo te Uslužne djelatnosti.

– Osim što smo ovom izložbom htjeli prikazati stanje u privredi na području sadašnje Virovitičko-podravske županije, predstavili smo i fundus gradiva Državnog arhiva u Virovitici s obzirom da to je ona osnovna svrha, da prikupimo istraživače i da ih privučemo u sam Državni arhiv u Virovitici – otkrila je autorica izložbe M. Ribić. (www.icv.hr, ea)

Sva prava pridržana © 2023. - Državni arhiv u Virovitici

Skip to content